dimarts, 18 d’octubre del 2016

Bob Dylan versus Homer

Com ja sap tothom, enguany el premi Nobel de Literatura ha set atorgat al cantautor Bob Dylan, en una decisió no  exempta de polèmica. Fins aleshores el premi sempre havia recaigut sobre algun escriptor, entenent per "escriptor" aquella persona que es dedica a  escriure novel·la, teatre o poesia. Però si els escrits es composen per ser cantats, deixen de ser textos literaris? Llegiu què opinen alguns que sí són tinguts per escriptors.

Però el que a nosaltres ens interessa és que algunes veus s'han alçat recordant la figura d'Homer i comparant-la amb la de Bob Dylan. Què hi penseu? Per què s'ha produït aquesta comparació? 


5 comentaris:

  1. Bé, jo pens que la comparació és òbvia i acertada, al cap i a la fi la tasca de Bob Dylan no deixa de ser la de escriure i posteriorment cantar la lletra que ha escrit acompanyat de la seua guitarra, cosa que al segle VII a.C ja feia Homer en la seua faceta com a membre dels aedes, on acompanyat amb la fòrmix en comptes de la guittarra cantava els seus escrits.

    ResponElimina
  2. Jo crec que és una bona comparació per qué mirant molt enrere descubrirem que Homer va escriure textos poètics que estaven destinats a ser escoltats i presentats, sovint amb instruments i lo mateix pasa amb Bob Dylan.

    ResponElimina
  3. Em pareix molt be que en Bob Dylan és el guanyador, perquè jo crec que el Premi Nobel de Literatura tambépot escollir a un cantautor, sobretot a un que escriu molt bé com en Bob.
    Considero que les seves cançons són escritures, encara que molts autors literaris no estiguin d'acord, ja que només aplica música. A més a més, en les seves cançons destaca la lletra, I el ritme de la música serveix per al fons, que forma part del texte.
    Una altra vegada, em pareix molt bé que en Bob Dylan sigui el guanyador, però cal pensar que hi ha millors autors, I Bob Dylan és un cantautor, quetémés avantatge per atreure la gent.

    ResponElimina
  4. No seria sincera si digués que no m'ha impressionat el fet de que un cantant rebi un premi Nobel de literatura. Des del meu punt de vista crec que un cantautor no hauria de 'llevar' un premi a un escriptor, ja que en un llibre i una cançó són dos móns diferents. A més a més, Bob Dylan no es mostrà molt agraït a l'hora de rebre el premi, ja que no pronuncià ni el mínim soroll. Opino que és una falta de respecte i que no sap valorar la importància de rebre un premi tant important i significatiu a nivell mundial. Milions d'escriptors passen la seva vida somiant amb aquest moment i al final el rep Bob Dylan, que a més a més es mostra apàtic a l'hora de recollir el Nobel.

    ResponElimina
  5. Jo crec que Bob Dylan es mereix el premi, ja que jo penso que un cantautor també pot optar a aquest premi perque ell escriu les seves cançons i a més a més son molt bones . Pel fet de la comparación entre Homer i Bob crec que la comparació es acertada ja que Homer escrivia poesía per ser recitada i cantada, i en Bob el que fa es el mateix

    ResponElimina